Home » Известни имена » Кой е Roberto Cavalli ?

Кой е Roberto Cavalli ?

Share Button
Roberto Cavalli на представянето на нова колекция

Roberto Cavalli на представянето на нова колекция

Roberto Cavalli е Италианският моден дизайнер роден който е роден през 1940-та година във  Флоренция на 15-ти Ноември. По известен негов роднина дядо му, Джузепе Роси, който е бил член на Macchiaioli, движение чиято работа е показвана в галерията Уфици.

Cavalli взема решение да следва в местният университет по изкуства и да специализира в текстилният печат. Още докато е студент той успява да привлече погледите на няколко големи Италиански фабрики със своите интересни цветни щампи.

Неговият първи патент в областта на печата е заявен през 1970-та година когато той първи вижда бъдещето на печата върху кожа и различни материали. Неговият дебют в Париж му печели слава и не след дълго той получава стабилни средства от Пиер Карден и Хермес.

Ева Дюрингер е спътнца в живота на Роберто Кавали и негов бизнес партньор. Те се запознават през 1977-ма на конкурса мис Вселена, в който тя е била претендентка а Кавали  съдия. Те се женят през 1980-та година.

През 94-та година Cavalli представя първата си колекция от дънки обработвани с пясък в Милано. През същата година той отваря и още няколко бутика във Френските Кариби, Венеция, Сен Барт и Сен Тропе.

Освен своите дънки марката предлага аксесоари, парфюми и различни колекции дрехи.