Home » Известни имена » Кой е Paco Rabanne?

Кой е Paco Rabanne?

Share Button
Paco Rabanne или Пако Рабан

Paco Rabanne или Пако Рабан

Paco Rabanne е име в модният свят което има много голяма заслуга за състоянието на модата в сегашният си вид. Неговите виждания и интереси вплетени в моделите които създава революционизираха света още в самото начало на неговата кариера.

Към момента неговият моден бранд, който вече е част от голямата модна агенция Puig продължава да радва света със своите модни открития в областта на конфекцията, висшата мода и парфюмите.

Paco Rabanne в началото.

Пако Рабан, роден под името Франциско Рабанеда Куерво живее първите години от своят живот в Испания. Той идва на бял свят през 1934-та година на 18 Февруари и живее в Испания до края на гражданската война разиграла се в Испания през 40-те години на миналият век.

В негов нов дом се превръща Франция, в която той пристига като архитект, но по стечение на обстоятелствата и неговото влечение към модата той намира своето призвание в живота. През 60-те години той вече е познат като „Непоносимото Дете“ на модата във Франция!

Paco Rabanne не стартира от самото начало с компанията която виждате сега, не той започва работа първоначално като бижутер за Диор, Живанши и други популярни модни марки. След като разбира, че неговото място не е под крилото на тези компании той стартира своята собствена модна къща позната ни като Paco Rabanne през началото на 1966-та година.

Творчеството на Пако Рабан

Той е първият моден дизайнер прокарал материали като метал, пластмаса и хартия в своите модели, които между другото са били изключително необичайни и пищни за тогавашните разбирания, но въпреки това привличат вниманието на много от кокетните и суетни личности.

Освен към конфекцията Пако Рабан проявява и интерес към ароматите и през края на 60-те години на миналият век започва със първите си парфюми.

Първият парфюм на компанията се казва Paco Rabanne Calandre.

Първият парфюм от Paco Rabanne - Calandre

Първият парфюм от Paco Rabanne – Calandre

В сегашно време под неговата марка се подвизават точно 50 парфюма за мъже жени. Негови най-популярни парфюми са:

Paco Rabanne 1 Million за мъжете.

Най-популярният мъжки парфюм на Paco Rabanne е 1 Million

Най-популярният мъжки парфюм на Paco Rabanne е 1 Million

А най-известният му дамски парфюм е Paco Rabanne Lady Million.

Това е най-популярният му дамски парфюм

Това е най-популярният му дамски парфюм

Ако желаете можете да видите и някои от най-известните парфюми на Paco Rabanne в нашият каталог, постарали сме се да ги опишем възможно най-добре.

Още за Paco Rabanne

Рабан е доста колоритна личност, намирана от някои хора дори за налудничева, но в действителност той е доста любознателен човек проявяващ интерес към разнообразни науки и явления. Той е известен със това че е много запален и има интерес към явленията с паранормален характер. Освен неговият интерес той е и автор на няколко произведения от подобен тип като по известните негови произведения са Траектория, Апокалипсис, В средата на времето.

Paco Rabanne се изявява и като художник, през 2005-та година той представя първата си изложба в Москва, на която показва свои картини. Той обосновава ненадейната изложба със следните думи „Искам да покажа на света тези картини преди да си тръгна от този свят. Единственият човек който ги е виждал е Салвадор Дали на, който ги показах преди 30 години и ми каза само да продължавам в този дух.“

Чат от рисунките на Paco Rabanne  представени в Москва

Чат от рисунките на Paco Rabanne представени в Москва