Home » Парфюмерия » 5 стъпки с които вашите парфюми ще издържат по-дълго!

5 стъпки с които вашите парфюми ще издържат по-дълго!

Share Button

Темата е изключително актуална и предполагам ще е полезна на много от вас които се съмнявате в настоящите методи които използвате за нанасянето на парфюма си или тези които не са доволни от трайността която уханието им предоставя.

Каква е кожата ви?

Това е първото нещо което трябва да определите за себе по отношение на количеството парфюм което да използвате!  Възможните варианти са няколко и ще ги обобщим по следният начин.

 • Много суха кожа
 • Суха кожа
 • Нормална кожа
 • Мазна кожа
 • Много мазна кожа

Колкото по-суха е вашата кожа, толкова повече парфюм ще трябва да се нанесе и обратното!

Колко силно обичате да усещате парфюма си?

Ако обичате да усещате парфюма си дълго време, то трябва да се подготвите подобаващо. А в какво се изразява подготовката? Ами просто казано за да усещате дадено ухание повече трябва или да се пръскате с по-голямо количество парфюм или да го редувате с различен аромат!

И именно втория вариант е по-добрият тъй като е много вероятно мозъкът ви просто да свикне с дадено ухание, особено ако то е силно и постоянно се носи около вас и го долавяте. Вие така да се каже ще се аклиматизирате към уханието и то няма да ви прави впечатление независимо колко силно се носи около вас!

Ето защо по-практичният вариант е да си изберете още един парфюм с различно ухание дори бил той със сходен мирис. Единият ползвайте през деня а другият през нощта, вече кой кога ще прецените сами!

Как трябва да нанасяте парфюма си.

Може би се пръскате по китките, областта на вратът, гърдите и зад ушите. И в повечето случаи това е достатъчно, но все пак чудите ли се защо новият ви парфюм не се задържа за дълго време по вас? Искате ли да ухаете наистина добре и премерено силно?

Защо новият ви парфюм не се задържа за дълго време по вас?

Причините обикновено са много, но ще обобщим най-важните и основни причини заради които това явление се наблюдава.

 1. Пръскате се набързо и на крак, защото животът ви е динамичен.
 2. Не третирате правилните места по правилният начин
 3. Не подбирате правилното количество парфюм
 4. Не ползвате допълнителна козметика

Може да има и други причини, но тези са основните които повярвайте влияят и на вас, колкото това да не ви се вярва!

Искате ли да ухаете наистина добре и премерено силно?

Сега идва ред на това да обърнем внимание на причините и евентуалните действия с които да се справим с краткотрайността на парфюма който ползваме.

 1. Много добър и почти задължителен вариант е да вземете душ преди да пристъпите към нанасянето на парфюма;
 2. След душа е добре нанесете лосион за тяло, без аромат или със същият аромат като този на парфюма на местата където ще се пръскаме със самият парфюм
 3. Добрите места за нанасяне не са местата с пулс, както на много места грешно се преразказва, а на местата с по нежна кожа, на които обикновено съдържанието на мазнини е по-високо, като споменатите по-горе, а и под гърдите, зад колената и лактите, ако кожата ви е изключително суха като най-добър вариант ви препоръчвам да ароматизирате дрехите си или кърпичка която да носите във вътрешният си джоб.
 4. Правилното количество се подбира само по емпиричен път! Тоест вие трябва сами да го откриете, но ние ще ви покажем как в нашите 5 стъпки малко по-долу.

5 стъпки с които парфюмите ви ще издържат повече.

Стъпка 1

Първо си вземете душ

Първо си вземете душ

Изкъпете се с гореща вода и отмийте добре всички препарата преди да излезете от банята, подсушете се напълно

Стъпка 2

След това нанесете лосиона за тяло

След това нанесете лосиона за тяло

Ако кожата ви е суха задължително трябва да нанесете лосион за тяло на местата където ще използвате парфюм, ако кожата ви е умерена или мазна можете да не нанасяте на всички точки където ще се пръскате, но ако все пак искате по силен ефект и вие се намажете добре!

Стъпка 3

Пръснете се по веднъж на определените места и изчакайте 10 минути докато парфюмът попие в кожата ви без да го втривате, ако ползвате много силен парфюм, ви препоръчвам това да е последната стъпка, но ако ефекта му се губи бързо изпълнете и следващите 2 стъпки!

Можете да нанесете парфюма си на тези места.

Можете да нанесете парфюма си на тези места.

Стъпка 4

Повторете стъпка 3, но този път изчакайте 20 минути!

Стъпка 5

Обикновено тази стъпка е само за хората с много суха кожа и не е препоръчително въобще да се изпълнява от хора с мазна кожа, но всеки сам си преценява. За да продължите с тази стъпка трябва да сте сигурни че парфюмът е изгубил много бързо интензивността си, което е добре да се провери и от друг човек до вас, помолете някой от къщи или съсед, това е много важно когато го правите за пръв път! След като откриете дозата си повторението ще бъде много лесно.

Ако потвърдите успешно, че уханието не е достатъчно силно пръснете по два пъти последователно, без да втривате или да извършвате какъвто и да е друг вид манипулация с напръсканото място.

Ще се образува мокро петно върху кожата ви което като се има предвид количеството парфюм което тя е поела ще попие сравнително бавно, след като това се случи, колкото и слаб парфюм да използвате повярвайте ще ухаете доста дълго време.

**Горният метод действа при 99,99% от хората, но все пак има 0,01% хора с изключително суха кожа, на които е възможно да им се наложи да добавят 1 или 2 стъпки за да се получи желаният ефект. Ако вие сте от тях ви съветвам да не си хабите парфюма, а да напръскате дрехите си или една кърпичка и да я носите със себе си, това ще е най-ефективният метод за вас!

One comment

 1. Мария Петкова

  Изключително полезна статия, отдавна търсех нещо подобно и толкова грамотно написано. Поздравявам ви за труда.