Home » Парфюмерия » 5 съвета при купуването на мъжки парфюми

5 съвета при купуването на мъжки парфюми

Share Button

majki-parfumi

Сега най-лесното нещо на света е да си купиш нещо, но да купиш правилният мъжки парфюм, може би е доста по-трудно начинание от колкото изглежда!

Темата днес е точно тази, а именно „Как да изберем качествен мъжки парфюм и 5-те важни фактора за които трябва да следим“!

Защо трябва да внимаваме точно при изборът на мъжки парфюм?

Мъжете на пръв поглед са доста по-непретенциозни от дамите, но това не се отнася и до парфюмите! Когато един мъж избира парфюм за себе си, той избира парфюм който винаги ще е близко до него, нещо като „приятел“, а както знаем истински приятели се намират трудно!

Но това е така само ако не се внимава, в интерес на истината изборът на мъжки парфюми може да бъде доста лесен и най-важното забавно преживяване!

perfume-for-men

Съвети при изборът на мъжки парфюми

1. Първият съвет който мога да дам е когато избирате мъжки парфюми, винаги да го правите със поне още един мъж (без значение дали сте жена или мъж), просто повикайте приятел, който да изкаже и своето мнение и още по важното да може да тества парфюмите заедно със вас. По този начин ще имате достъп до безценна информация, която обикновено получавате едва след като сте си купили вече парфюм!

2. Следващият съвет се отнася до броят на ароматите които тествате. Ограничавайте се до 3 аромата в период от няколко часа. Ако нарушите това правило има голяма вероятност обонянието ви да ви изиграе лоша шега за която ще разберете след като сте направили лошата покупка!

3. Мъжките парфюми не винаги са мъжки! Не се ограничавайте само до мъжки парфюми, понякога се срещат (въпреки, че рядко), дамски аромати които може да ви харесат повече от мъжките, това все пак е въпрос на вкус и може да подминете наистина вашият аромат само заради надпис на шишенцето.

4. Мъжките парфюми трябва да са доминиращи! Избирайте си парфюм който се налага, който изпъква, но който който не е прекалено натрапчив! Това е формулата по която най-лесно бихте могли да разпознаете правилното мъжко ухание.

5. Мислете в перспектива когато си избирате парфюми. Ако и сега имате парфюм който ви харесва, можете да изберете парфюм който може да се комбинира с него или такъв който да ползвате в друг период от време, с две думи просто не залагайте на един и същи жанр, а разнообразете гардероба си.